USA

 


Leves


Aduki bab leves




Hozzávalók:
45 dkg konzerv aduki bab (nem kell leszűrni)
1 bögre víz
fél bögre sütni való tök kimagozva, felkockázva
fél bögre paradicsom felkockázva
1/4 bögre zeller felkockázva
1/4 bögre friss vagy fagyasztott kukorica
1/4 teáskanál só
1/4 teáskanál szójaszósz
2 ek apróra vágott újhagyma


Elkészítés:
A szójaszósz és az újhagyma kivételével minden hozzávalót tegyen egy fazékba. Fedje le és forralja fel. Lassú tűzön főzze 15-20 percig. Tegye takarékra és adja hozzá a szójaszószt, lassan főzze további 5 percig. Tálalás előtt újhagymával díszítse.


Vegetáriánus


Töltött sült cukkini paradicsomszószban




Hozzávalók:
4 akkora cukkini, ami belefér a tepsijébe
20 szál újhagyma
10-15 paradicsom
3 gerezd fokhagyma
1/4 bögre fehérbor

A töltelékhez:
1,5 bögre reszelt sajt
22,5 dkg kéksajt
egy marék friss oregano és bazsalikom

Elkészítés:
A töltelék elkészítése:
Tisztítsa meg az oreganot és a bazsalikomot. (Használhat más fűszereket is, pl. rozmaringot, majorannát, tárkonyt, petrezselymet, snidlinget stb.) Reszelje le a sajtot. A zöldfűszereket keverje össze turmixgépben, majd adja hozzá a reszelt sajtot és a darabokra tört kéksajtot. Turmixgépben az egészet keverje simára, majd tegye félre.

Forraljon fel egy nagy edényben vizet. Tegyen bele 2 ek sót és tegye bele a paradicsomokat. Kb. 1 perc múlva vegye ki őket és húzza le a bőrüket. Passzírozza át és tegye abba a tepsibe, amiben a cukkiniket fogja sütni. Tegye kb. 275 fokos sütőbe egy kis időre. A tepsi forrósodjon át és a paradicsompüré is menjen össze egy kicsit.

A még forró paradicsom főzővízbe tegyen 8 szál újhagymát, kicsit fehérítse, majd csöpögtesse le.

Aprítson fel 10-12 szál újhagymát úgy, hogy a zöld részből is kerüljön bele. Aprítson fel 3 gerezd fokhagymát is. Vegye ki a paradicsompürét a sütőből és adja hozzá a felaprított újhagymát, egy kevés fehérbort és sóval ízesítse.

A cukkiniket vágja hosszában félbe. Lehetőleg olyan helyen vágja el, hogy az egymásra borított cukkinik megálljanak majd a serpenyőben, ne boruljanak fel (tehát a vágás mentén a cukkini külseje legyen kicsit lapos.) Vágja ki a magját úgy, hogy mindkét fél cukkinibe lehessen tölteléket rakni. Sózza és borsozza a vágásfelületeket, majd lefelé fordítva süsse egy kicsit a cukkiniket. Amikor a vágásfelületek megbarnulnak töltse meg a cukkiniket a korábban elkészített töltelékkel. A feleket fordítsa össze és kösse át mindegyik összeillesztett cukkinit két szállal a korábban elkészített fehérített zöldhagymával a tök két végén.
Helyezze a cukkiniket a paradicsomszószba, tegye vissza a sütőbe. Süsse kb. 400 fokon kb. 30 percig vagy amíg a tökök teteje megbarnul.


Hamburger




Hozzávalók:
Zsemle, húspogácsa, saláta, hagyma, paradicsom, ketchup, mustár, sajt

Elkészítés:
A forró húspogácsát tegyük a félbevágott zsemlébe, halmozzuk rá a zöldségeket és locsoljuk meg a dresszinggel.

Vissza